Skip to: Site menu | Main content

ZOEK HET AVONTUUR MET RIKSJA TRAVEL

Riksja Online heet nu Riksja Travel.
Riksja, een organisatie van reizigers voor reizigers, is geboren uit het idee dat er weinig flexibel aanbod is voor de avontuurlijke reiziger. Reizen op je eigen manier naar Azië, Afrika, Latijns Amerika, Oceanië en de Middellandse Zee. Elke bestemming heeft bij ons een uitgebreide website met naast reismogelijkheden ook informatie over het land. Achter elke website zitten een of meer reisspecialisten, die je kunnen adviseren over de leukste plekjes van die bestemming. We vinden het heel leuk als we er in slagen jouw ideale reis samen te stellen.

pagina 1 - pagina 2 - pagina 3

Bouw je eigen Amerika reisBouw je eigen Amerika reis
Met Amerika online maak je een Amerika reis waarbij je het land ook echt beleeft. Stap je eigen filmset in; slaap tussen de sterren in Hollywood, zweef op een airboot over het Evergladesmoeras, schuif in het excentrieke Vegas aan voor pokerles en leer lassowerpen op een cowboyranch. Wij kiezen voor een mix van overnachtingen. Je slaapt in een Lucky-Luke-lodge bij Monument Valley, een art deco hotel in Miami, doet ook een keer een stereotiep motel en een houten Caribische inn op Key West. Je rondreis 'the American way' - each and every highway, doe je your way. Frank Sinatra had gelijk.

Argentinieonline.nlArgentinieOnline.nl
Wie naar Chili en Argentinië reist, kan wegdromen tussen bergen en valleien, ziet walvissen en watervallen, hoort de tango weerklinken in Buenos Aires en ijs afbreken van de gletsjers in Patagonië. Je drinkt Argentijnse en Chileense wijn onder de sterren en eet de grootste steaks van je leven. Je ziet nu zelf waar de wereld eindigt en de Zuidpool begint.

AustralieOnline.nlAustralieOnline.nl
Australië is een enorm fascinerend continent: een ideale bestemming voor een afwisselende, avontuurlijke en anders dan anders vakantie. Je kunt lekker sterren kijken in de outback rond het kampvuur, de dichte regenwouden van het tropische noorden intrekken of gewoon rondstruinen in de trendy steden Sydney, Perth of Melbourne.

Balionline.nlBaliOnline.nl
Als je voet zet op Bali en je bent even voorbij Kuta en Denpasar dan sta je er al midden in. Midden in het land van de golvende frisgroene rijstvelden. Waar zelfs de boeren verfijnde kunst maken en de vrouwen de offerschalen hoog optasten met tropisch fruit en bloemenslingers. Waar je op de trap naar je huisje een klein offer vindt die de goden van de zee tevreden moet stemmen.

belizeonline.nl - Guatemala en Belize reizenBelizeOnline.nl - Guatemala en Belize reizen
Belize heeft dicht regenwoud, witte palmenstranden en koraalriffen. Maar druk is het er (nog) niet, ook niet op de idyllische voor de kust gelegen eilandjes. Belize is niet zo georganiseerd maar alles is behapbaar en vooral geschikt voor wie zijn vakantie anders wil dan een standaard pakketreis. Duik net als de Franse ontdekker Jacques Cousteau, onder in dit land van overwoekerde ruïnes, zeekoeien, schildpadden, apen en toekans. Geniet met je voeten in zacht zandstrand van het relaxte (eiland)leven

Bhutanonline.nlBhutanOnline.nl
Verscholen achter besneeuwde Himalayatoppen en ingeklemd tussen de reuzen India en China ligt een van ’s werelds best bewaarde geheimen, Bhutan. Met kleurrijke boeddhistische kloosterforten zoals Tiger's Nest, het afwisselende landschap van witte bergtoppen, glooiende valleien, groene rijstvelden en traditionele festivals had Bhutan allang een toeristische attractie van formaat kunnen zijn. Gelukkig heeft de eigenzinnige koning daar een stokje voor gestoken. Mondjesmaat mogen reizigers het land bezoeken en het bruto nationaal geluk is de graadmeter voor welvaart. Een bezoek aan het land is exclusief, een ervaring die er met geen te vergelijken is.

Bouw je eigen Bolivia (en Peru) reisBouw je eigen Bolivia (en Peru) reis
Op deze site vind je Bolivia rondreizen, maar ook reizen naar Peru, veel reizigers combineren immers deze landen. Je kunt er goed individueel rondreizen. Je verblijft in een typische posada, een tropische oase, een huisje van klei of in een oud klooster en uiteraard regelen wij het lokale vervoer voor je. Je hebt volop tijd om van je reis te genieten, te relaxen (in een hangmat) en het land te voet, te paard, per mountainbike of vanaf het water te bekijken.

BrazilieOnline.nlBrazilieOnline.nl
Op je Brazilië reis kun je relaxen op een palmstrand, slenteren over de hobbelige keien van koloniale stadjes en te voet en per boot door de tropische Amazone, de Pantanal moerassen of naar Foz do Iguaçu. Brazilië staat voor stranden met klinkende namen als Copacabana en Ipanema en voor kilometers lange palmenstranden in het tropische noorden.

CambodjaOnline.nlCambodjaOnline.nl
Bij Cambodja denk je waarschijnlijk gelijk aan het mystieke Boeddhistische tempelcomplex Angkor Wat, niet voor niets een van de wereldwonderen. Of je herinnert je hoe dit land de jarenlange oorlogen te boven is gekomen. Het Tuol Sleng museum in de hoofdstad Phnom Penh en de zgn. Killing Fields getuigen daar van. Veel reizigers combineren Cambodja met een of meer buurlanden.

Canada reizen bij Canada OnlineCanada reizen bij Canada Online
Meren, beren, bergen en bossen; als een ansichtkaart komen deze beelden boven drijven als je aan Canada denkt. En dit is ook precies wat je in het ruige westen van Canada vindt. Je reist er comfortabel en veilig met je eigen huurauto of camper, onderweg zie je vanuit je autoraam overstekende beren en grazende elanden. Peddel over een ijsblauw meer en wandel over een rotspad vol mos tussen de naaldbomen. Het overweldigende en pure karakter van Canada omarmt je, net zoals de gemoedelijke inwoners dat doen

Chinaonline.nChinaOnline.nl
Met China online reis je in de stijl van het land. Je verblijft in kleinschalige hotels, zoals in een ‘hutong’ hotel (met binnenhofje), bij een Tibetaanse familie of in een guesthouse tussen de rijstvelden. Je fietst over een stadsmuur van de oude hoofdstad Xi'an of wandelt langs de rivier, tussen steile karstbergen door. Het vervoer, de meeste transfers en een aantal excursies zijn tevoren geregeld en je kunt te allen tijde een beroep doen op een Engelstalige lokale contactpersoon. Er is ook tijd om op een steen de markttaferelen en geluiden van een Chinees minderhedendorp in je op te nemen, of weg te dromen bij het heldere uitzicht op de Himalaya.

Costaricaonline.nlCostaricaonline.nl
Costa Rica is een klein land vol natuur want zo’n 20 procent is Nationaal Park. Hoogte en klimaat zorgen voor een verrassende wisseling van landschap. Je komt er geen disco's en torenflats tegen. Wel actieve vulkanen, groene weiden met (bijna Nederlandse) koeien, droge vlaktes, regen- en nevelwouden, plantages, stille dorpjes en tropische stranden, die nog rustig tot zeer rustig zijn.

Cubaonline.nlCubaonline.nl
Cuba, een tropisch eiland in de Caribische zee op de grens van een nieuwe tijd. Met Cuba online reis je ook achter de stranden, het binnenland in naar verstilde dorpjes in tabaksvelden, de heuvels in en naar suikerrietplantages waar de tijd heeft stil gestaan. Je slaapt in een koloniaal hotel of informele bed-and-breakfast, in een voormalig fort of een bungalow op het strand. We voeren je langs de billboards van Che Guevara en kennen de plekjes waar je Cuba 'voelt'.

Egypteonline.nlEgypteonline.nl
Egypte is de laatste jaren een populair vakantieland geworden. Niet vreemd want het heeft warme stranden, een schat aan cultuur en is nog geen 5 uur vliegen. Maar kun je als individuele reiziger ook buiten de platte stranden en grote toeristengroepen om reizen? Wij denken van wel. Natuurlijk wil je naar de pyramiden en het graf van Toetanchamon. Maar met een beetje planning en timing kan dat een echte ervaring worden, zeker als je ook wat minder bezochte bezienswaardigheden op je menu zet.

Griekenlandonline.nlGriekenlandonline.nl
Griekenland is een ideale dichtbij bestemming met alle ingredienten voor een afwisselende en ontspannende vakantie. Op nog geen 4 uur vliegen ligt het land dat beroemd is om de uitgebreide smaakvolle keuken en de geschiedenis van de oude Grieken en Olympische spelen. Op straat passeer je backgammon spelende mannen en plots sta je midden in het toneel van de eeuwenoude cultuur met zuilen en pilaren. Ontdek de verscholen stranden en baaien op de typisch Griekse eilanden waar witte huisjes zij aan zij liggen en schuif aan bij de vriendelijke Grieken in traditionele taverna's.

Indiaonline.nlIndiaonline.nl
Nergens op de wereld vind je een land waar al je zintuigen op zo'n manier op de proef worden gesteld als in India. Op iedere vierkante meter die je betreedt gebeuren er talloze dingen die je ogen, oren en neus bezighouden. India herbergt de meest spectaculaire paleizen en forten, diep religieuze tempels, serene taferelen aan de Ganges, ongerepte natuur, kamelen, olifanten, tijgers en talloze heilige koeien die statig over straat paraderen.

Indonesieonline.nlIndonesieonline.nl
Rond de evenaar ligt een enorme archipel van tropische eilanden. Op ieder eiland wonen heel verschillende mensen met bijzondere gewoonten, bouwstijlen en religies. Op ieder eiland is de natuur weer anders met vaak regenwouden, meren en overal vulkanen en palmenstranden.

Keniaonline.n
Met onze safarivoertuigen trek je privé of in een klein gezelschap de binnenlanden in van Kenia en Tanzania waar je kennis maakt met Masai krijgers en Samburu Warriors. Je reist dwars door de wereldberoemde wildparken: Masai Mara, Amboseli, Serengeti en de Ngorongoro krater waar je in een live uitzending terecht komt van National geographic: luierende leeuwen, tetterende olifanten en duizenden grazende gnoes en zebra's.

Tibetonline.nlTibetonline.nl
Hoog in de Himalaya tussen reusachtige bergen, ligt het vredelievende Tibet. Wie hoort over de diep boeddhistische cultuur in combinatie met de spectaculaire natuur, wordt vanzelf nieuwsgierig naar deze mysterieuze, onherbergzame streek. Door er juist nu, heen te gaan, draag je bij aan het levend houden van de Tibetaanse gedachte.

pagina 1 - pagina 2 - pagina 3

Riksja Travel is aangesloten bij de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds.

RiksjaKids